Enbuske släktbok

Nu skall vi på allvar sätta igång att samla material till den första boken om Enbuske släkt. Matti Enbuske har strukturerat upp bokens innehåll som kommer att bestå av tre delar:


1. Släkten historia som en del av den lokala historian. Matti Enbuske skriver den här delen,    dvs äldre historia, bredare bakgrund och binder släktens historia till en större helhet.


2. Berättelser om släktens vardag, arbete, personporträtter, händelser, hobbyn, fester, föremål, hus och boplatser, syskonskap mm. Här behöver vi hjälp från hela släkten. Om du har en berättelse eller har idйer eller tips om vem som har det skall du ta kontakt med Väinö Enbuska.


3. Släktträd från Johan Dynitsson fram till nutid, dvs 1800- och 1900-tal.
- Ett sätt att närma sig är de fyra boplatserna: Pello by, Lankojärvi, Rantajärvi och Nord Norge.
- Anneli Enbuska Lind är ansvarig för detta område, skicka din egen släkttavla till Anneli
- En kortfattad berättelse som belyser Johans tidiga förehavanden. Matti Enbuske skriver denna del.

Vi vill gärna samla ihop så många foton som möjligt till boken. Både nya och gamla foton som placeras vid släktträdet. Paavo Enbuska är ansvarig för den här delen och han har redan en hel del bilder men behöver fler. Ta kontakt med Paavo! Han kan skanna in fotona från din album, han behöver endast låna den.

För att ge ut Enbuske släktbok önskar släktföreningen att släktens medlemmar hjälper till med uppgifter för släktforskning.

Använd gärna word formuläret som du kan öppna/spara här Du kan bifoga formuläret med mail eller skiva ut det och skicka per post.

Mail skickar du till Anneli Enbuska Lind här Om du skickar per post är adressen:

Anneli Enbuska Lind
Brändönäset 96
975 97  Luleå
Sverige

Copyright (c)2018, All Rights Reserved.